Skriptid
Kujundused
logod
ja palju muud...
Tere külaline

Esileht | Registreerimine | Sisene

[ Hiljutised postitused · Liikmed · Foorumi reeglid · Otsi · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Foorum » Ucoz süsteemi haldamine ja kujundamine » Kujundus » Juhend - Neile kes soovib kujundust muuta
Juhend - Neile kes soovib kujundust muuta
-Jan- Kuupäev: Teisipäev, 03.January.12, 12.45 | Sõnum # 1
.:-E.U.T-:.
Grupp: Administraator
Sõnumeid: 131
Kingitusi: 1 +
Reputatsioon:  ±
Staatus: Väljas
Ucoz süsteem põhineb dünaamilistel lehekülgedel. Dünaamiline leht on leht mis ei asu selles serveris tervikuna, kuid on koostatud brauseris ning iga osa vastab teatud skriptile. Üldiselt koosneb kolmest osast:

1. Sisu. näiteks pildid, tekst ja hüperlingid. See asub andmebaasis nagu reegel.
2. Sisu disaini kirjeldus. Ehk kuidas sisu paigutatakse ja vormindatakse.
3. program-skript. Mis eraldab lehe erinevad osad andmebaasist ja koostab lehe.

Esimene on täiesti kasutajapoolne, kõik millega sa lehe täidad. 2 ja 3 antakse süsteemi poolt kuid ka teist on võimalik muuta peaaegu 100%. Kolmandat saab ainult täiendada skriptidega.

Programm-skriptid on kirjutatud kõrgema klassi professionaalide poolt, ning esinevad kujul nagu meil on moodulid - Foorum, külalisteraamat jne. Control Panel abil saate hõlpsasti kõiki mooduleid muuta ja täiendada, ning ucoz on teinud kõik, et CP oleks kasutajasõbralik . Samuti on seal palju näpunäiteid ja nippe kuidas selle kasutamist hõlbustada.

Lehe välimus koosneb mallist ja stiilist (eraldi fail). Igal moodulil on mitu malli, et lihtsustada kasutajatele nende muutmist ja kasutamist.

Lehe kood koosneb HTML-siltidest ja ucoz koodidest. Ucoz koodid on muutujad mis lubavad väljastada lehel siis vastavaid väärtusi:

1. Konstandid
2. Muutujad
3. Osad HTML-koodid

Näiteks $ SITE_MENU $ kood väljendab põhimenüüs sisu millel on eraldi mall/kujundus. Selle tulemusena saate muudatusi teha ühes kohas ja aktiveerida see igal lehel korraga, ilma et peaks eraldi lehtedel muutma hakkama.
Üldiselt näitavad ucoz koodid sisu osasid ja välju ning neid koode saad lisada oma lehel peaaegu igasse moodulisse..

Template builder, Global bloks & Quick replacement of HTML code - muudavad teie töö disainimisel ja lehe muutmisel lihtsamaks.
Template builder on mõeldud kiireteks ja lihtsateks muudatusteks kogu lehel ja see on paigutatud võimalikult kompaktselt.Seega sa ei pea muutma igat lehekülge eraldi vaid piisab kui lood lehe algupärase kujunduse(skeleti).
Muidugi peetakse seda "ebaviisakaks" kuna kõik peaks olema manuaalselt muudetav. Kuid see säästab kasutajate aega ja teeb algajate elu lihtsamaks.

Global blockid on saadaval kõigis mallides, et lihtsustada maiil muutmist.Nad on jagatud erinevateks osadeks nagu näiteks: Header (pealis) ja footer (jalus). Lisades vaid ühe block saate muuta lindlat osa oma projektis kiirelt ja lihtsalt. Lisada on võimalik kuni 10 blockki.

Quick replacement (kiire asendamine) - on mõeldud lihtsaks asendamiseks. näiteks mingi osa HTML koodis või muuks. Näiteks tahate asendada "SITE LOGO" "huvitava saidiga". selleks asetate "SITE LOGO esimesse välja ja "huvitav sait" teise ning tulemuseks on see, et Kõigil teie lehtedel asendatakse "SITE LOGO" "huvitava saidiga". samuti saade HTML koode asendada piltidega jne, jne. Kuid olge ettevaatlik, kuna kui soovite asendada tähe "a" tähega "b" siis muudetakse see kõikjal nii.. ka sõnades.. Pidage meeles, et saate alati taastada oma algse malli kui midagi peaks viltu minema!.


uCoz.ee
 
Foorum » Ucoz süsteemi haldamine ja kujundamine » Kujundus » Juhend - Neile kes soovib kujundust muuta
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Foorumi statistika
Hiljutised postitused Top teemad Top kasutajad Uued kasutajad

Pildi kvaliteet (1)

Global block (0)

Juhend - Neile kes soovib kujundust muuta (0)

Ucoz.ee facebookis!! (0)

Kategooriad ja subkategooriad jne (5)

Soovid kujundust? (15)

#948 (7)

Kandideerimine (6)

#832 (6)

Palju õnne uNettix (6)

-Jan- [131]

haly005 [16]

Andres [12]

somerhalder [9]

Mastermind [8]

tattecko

jaanusk1987

Strows

Riinu

burnout


Free website builderuCoz